×
درباره آی تی ساز تماس با ما
logo

تاریخچه وب

اولین کامپیوترهای ترانزیستوری دنیا در دهه‌ی‌‌‌‌‌‌‌‌‌ 50 قرن بیستم ساخته شدند.

univac1
univac1 اولین رایانه تجاری

و اولین تلاش موفقیت آمیز برای ایجاد ارتباط بین کامپیوترها مربوط به سال 1969 و پروژه آرپانت (ARPANET) می باشد.

arpanet
اولین گره های اتصالی در شبکه آرپانت

در ادامه این شبکه‌ به هم پیوسته(interconnected network) از کامپیوترها روز به روز بزرگ‌تر شد و کاربران بی شماری از سراسر دنیا پیدا کرد ، بله درست حدس زدید این شبکه همون اینترنت (Internet) معروف می‌باشد.

internet
اینترنت شبکه جهانی به هم پیوسته رایانه ها

اینترنت در واقع یک سامانه‌ جهانی از شبکه‌های کامپیوتری به هم پیوسته می‌باشد ، که خدمات گسترده‌ای به وسیله آن صورت می‌گیرد. فراگیرترین این خدمات در سال 1989 شکل گرفت ، و آن چیزی نبود جز وب جهان گستر (World Wide Web) که مختصرا به آن وب نیز گفته می‌شود.

web
نماد جهانی وب جهان گستر

ایده اولیه وب دسترسی آسان به اطلاعات مختلف اشتراک گذاری شده بین کاربران اینترنت بود.

به زودی تعداد زیادی سایت در بستر وب شکل گرفتند ، وبسایت های اولیه به شکل ایستاتیک بودن و یک محتوا ساده را برای بازدیدکننده های آن به نمایش می‌گذاشتند. در آن زمان داشتن یک سایت اینترنتی بیشتر جنبه بروز بودن برای صاحبان آن محسوب می‌شد ، و تنها توانایی های محدودی از یک تعامل ، اطلاع رسانی و تبلیغ برای تعداد کمی از مخاطبان را به همراه داشت و در عمل خیلی کاربرد ویژه ای برای آن کسب وکار و یا شرکت به حساب نمی آمد.

websites
سایت ها در دهه 90 به صورت استاتیک طراحی می شدند.

در روند تکامل دنیای وب ، ایجاد سایت های پویا (داینامیک) یک نقطه عطف محسوب می شود که بستری را به وجود آورد تا وبسایت های اینترنتی به قدرتمندترین ابزار برای ایجاد انواع تعاملات تبدیل گردند.

سایت های جدید امکان ایجاد محتوا پویا بر اساس درخواست بازدیدکننده را فراهم می آورند. این به معنای افزایش دامنه‌ی کاربرد و خدمات سایت های اینترنتی می‌باشد. فروشگاه های آنلاین ، پایگاه های خبری ، وبلاگ ها ، فروم ها ، شبکه های اجتماعی ، پورتال ها و ... به سرعت و با استفاده از این بستر جدید فناوری شکل گرفتند.

از این زمان به بعد ضرورت داشتن یک وبسایت نه تنها برای کسب وکارهای بزرگ ، بلکه برای شرکت های متوسط و کوچک نیز کاملا احساس می شد. و توجه به دنیای وب به شکل انفجاری در دنیا رو به افزایش گذاشت.

با افزایش تعداد سایت ها و حجم مطالب منتشر شده در شبکه جهانی وب ضرورت نیاز به موتورهای جستجوی بیش از پیش احساس می شد. یاهو در سال 1995 جز پیشگامان موتورهای جستجویی اینترنتی بود. در سال 1998 گوگل وارد این عرصه شد و در مدت کوتاهی به پرطرفدارترین موتور جستجوی اینترنتی تا به امروز تبدیل گردید.

google
موتور جستجوی اینترنتی گوگل در سال 1999

با توسعه و بهبود زیرساخت های شبکه اینترنت به تعداد کاربران وب در دنیا روز به روز افزوده می‌شود. این در حالی است که با ورود گوشی های هوشمند ، تبلت ها و سایر گجت های قابل اتصال به اینترنت ، امکان دسترسی به وب در همه شرایط مکانی و زمانی فراهم شده است.

نتیجه این دسترسی گسترده و آسان به وب ، آن را به بهترین محیط برای معرفی و اطلاع رسانی انواع کسب وکارها و فعالیت های مختلف در دنیای امروز تبدیل کرده است.

البته کارکرد فناوری وب محدود به ایجاد وبسایت ها ، صرفا برای نمایش و دریافت اطلاعات نمی باشد و می توان با ایجاد وب اپلیکیشن ها خدمات گسترده ای به وسیله آن‌ها ارائه نمود که فروشگاه های آنلاین و شبکه‌های مجازی مثال هایی از آن می باشد.